Basın Açıklaması


BİZ, HEKİMLER, ECZACILAR, DİŞ HEKİMLERİ, TüM SAĞLIK ÇALIŞANLARI, BİR KEZ DAHA UYARIYORUZ !

HüKüMETİN “SAĞLIKTA DÖNüŞüM PROJESİ”,

YURTTAŞLARIMIZIN SAĞLIK HİZMETİNE ULAŞMASININ ÖNüNE HERGüN YENİ BİR ENGEL ÇIKARIRKEN,

BİZ SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HAKLARINI DA TIRPANLAMAYA DEVAM ETMEKTEDİR!

Muayene katkı payı, ilaç katkı payı, katılım payı gibi uygulamalarla yurttaşların cebinden elini çekmeyen siyasi iktidar, yurttaşlara ilaç paralarının tümünü ödetmek üzere ilaçta da yeni bir kriz yaratmak üzeredir. Siyasi iktidar, haklarını savunan eczacı meslektaşlarımızı 16 Ocak tarihine kadar boyun eğdirmek için ilaçların marketlerde satılabileceğini dahi gündeme getirmektedir.

Özel sağlık kurumlarını sınıflandırarak, ödemelerini kriterlere bağlamakta, böylece küçük ve orta ölçekli sağlık kuruluşlarının iflas edip, yabancı ortaklı büyük hastane zincirlerinin sağlık alanının tek hakimi olacağı bir ortamı geliştirmeye hazırlanmaktadır.

Bugün de, “Tam Gün Yasa Tasarısı”nı TBMM gündemine getirerek ve tüm kamuoyunu yanlış ve gerçek dışı bilgilerle yönlendirerek, sağlık çalışanlarının uğrayacağı hak kayıplarını ve bu durumun yurttaşların sağlık hizmeti almasını nasıl olumsuz etkileyeceğini gizlemek istemektedir.

“Muayenehaneleri kapatıyoruz” gibi sloganlar öne sürülerek, aslında gizlenmek istenen, hekimleri ve sağlık çalışanlarını mesai ve mesai sonrası, insanlık dışı süre ve koşullarda çalışmaya zorlayacak bir tasarıyı gündeme getirmiş olmalarıdır

Biz soruyoruz?

Bu tasarı, biz hekimlerin eğitimlerine, özverilerine, çalışma koşullarına uygun bir güvenceli ücreti, örneğin, yüksek düzeydeki kamu görevlileri olan yargıçlar, emniyet müdürleri, silahlı kuvvetler mensupları düzeyine getirmekte midir? HAYIR !

Biz soruyoruz?

30 yıl çalışmış ve emekli olmuş bir uzman hekimin bugün 1,400 TL olan emekli maaşlarını arttırmakta mıdır? HAYIR!

Biz soruyoruz ?

Bu tasarı 4/a, 4/b, 4/c, 4924, sözleşmeli, taşeron, vekil vb. statülerdeki sağlık çalışanlarına iş ve ücret güvencesi sağlamakta mıdır? HAYIR!

Bu tasarı hekimlerin dışındaki sağlık çalışanlarının da ücretlerinde bir artış sağlamakta mıdır? HAYIR!

Bu tasarı neyi öngörmektedir?

İşletme haline getirilen sağlık kurumlarında ücret ve iş güvencesi olmadan çalışmayı öngörmektedir.

Bu tasarı TEKEL işçilerine dayatılan 4/C yi sağlık alanına da dayatma tasarısıdır.

Bu tasarı özellikle en başta hekimler olmak üzere bütün sağlık çalışanlarına, “çok hasta bak !”, “çok ameliyat yap!”, “işletmene çok para kazandır!”, “kazandırdığın paradan kendi payına düşeni belki alabilirsin !” diyen bir tasarıdır.

“TAM GüN “ YASA TASARISI, SAĞLIK KURUMLARINI, KAR ETMESİ GEREKEN BİR İŞLETME;

HEKİMLERİ VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINI; HAK ETTİKLERİ üCRETLERİNİ ALABİLMEK İÇİN, SAĞLIK HİZMETİ YANINDA ESAS OLARAK İŞLETMELERİNE PARA KAZANDIRMAK ZORUNDA OLAN MODERN KÖLELELER OLARAK GÖRMEKTEDİR.

BİZLER, SAĞLIK EKİBİNİ OLUŞTURAN ÇALIŞANLAR OLARAK,

- HAKETTİĞİMİZ üCRETLERİMİZİ, KURUMLARIMIZIN KAR VE ZARARINA BAĞLI OLARAK DEĞİL, VERDİĞİMİZ SAĞLIK HİZMETİNİN VE ÖZVERİMİZİN KARŞILIĞI OLARAK GüVENCELİ OLARAK ALMAK İSTİYORUZ !

- İNSANCA YAŞAYABİLECEĞİMİZ EMEKLİLİK üCRETLERİ İSTİYORUZ!

- TüM SAĞLIK ÇALIŞANLARININ KADROLU VE İŞ GüVENCELİ OLMASINI İSTİYORUZ!

- KAR ZARAR