Basın Açıklaması
BASIN AÇIKLAMASI
SAĞLIK HİZMETLERİNE MEDULA DARBESİ
Değerli Basın Mensupları,
Son yıllarda özellikle sağlık alanında sıkça karşılaştığımız ben yaptım oldu mantığı ve yeni bir dayatma ile bir kez daha karşı karşıyayız.Yine alt yapısı hazırlanmamış eksiklerle dolu bir uygulama,yine mağdur olan,ilaca ulaşamayan vatandaşlar ve sistemle boğuşan,hizmeti sürdürmeye çalışan eczaneler.Yine belirsizlik ve yine kaos
Gerekli alt yapı eksikleri giderilmeden Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından , 1-Mart-2010 tarihinde ısrarla uygulanmaya başlanan Medula-Reçete Provizyon Sistemindeki aksaklıklar ve eksiklikler nedeniyle, Türkiye genelinde ilaç hizmeti durma noktasına gelmiştir. Yeni sistemin çalışmaması nedeniyle ülkemizin her köşesinde hastalarımız ilaçlarına ulaşamamakta, sağlık hizmetlerinde yeni bir kaos ortamı yaşanmaktadır.
Medula sisteminde ;özellikle üniversite ve Devlet hastanelerinde görev yapan hekim,asistan hekim ve uzman hekimlerin kayıtlarının ve hastalar tarafından kullanılan rapor girişlerinin sistemde yer almaması nedeniyle ; meslektaşlarımız reçete girişlerini yapamamakta ve hastalarımız ilaç alamamaktadır. Medula sistemi ülke genelinde sık sık kesintiye uğramakta olup reçete girişleri olanaksız hale gelmiştir.
Medula-Reçete Provizyon Sistemi çalışmadığı için kanser,diyaliz ve hemofili hastalarının ilaca ulaşımında ciddi sıkıntılar,mağduriyetler yaşanmaktadır.Tüm eksiklerine karşın eczanelere dayatılan Medula-Reçete Provizyon Sisteminin daha fazla mağduriyet yaşanmadan ileri bir tarihe ertelenmesi için tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz.
Saygılarımızla.
İzmir Eczacı Odası
Yönetim Kurulu