Basın Açıklaması!

Gazeteci Hrant Dink uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Bu cinayeti lanetliyor, ailesi ve yakınları başta olmak üzere bütün ulusumuza başsağlığı diliyoruz.

Bu cinayet aslında Türkiye’ye karşı işlenmiştir.

Irak’ın bölünerek kuzeyinde kukla bir devlet oluşturulması,

Bu kukla devletin Doğu ve Güneydoğu bölgemize genişletilmesi ve “Federasyon” planının gündeme getirilmesi,

“Ermeni Soykırımı” karar tasarısının ABD Temsilciler Meclisinde gündeme gelecek olması,

Barış - Ateşkes tartışmaları ile ayrılıkçı terörün siyasallaşma çabaları ülkemizin gündemindeyken,

Bütün bu programa karşı giderek yükselen Cumhuriyetçi, bağımsızlıkçı ve ulusalcı tepki ancak böyle karanlık bir cinayetle geriletilebilirdi. Cinayetle amaçlanan budur.

Türkiye karşıtı, “Genişletilmiş Ortadoğu Projesi” taraftarı güçlerin Türkiye’ye boyun eğdirme ve gözdağı verme eylemidir bu cinayet.

Türkiye’ye, ulusal çıkarları doğrultusunda davranma eğilimine karşı, iç karışıklık yaratma, etnik, dini ve mezhepsel farklılıkları kışkırtma tehdididir.

Bütün yurttaşlarımızı ve meslektaşlarımızı ulusal birliğimize, kardeşliğimize, ulusal bağımsızlığımıza ve çıkarlarımıza, özgürlüğümüze sahip çıkmada kararlı olmaya çağırıyoruz. Ancak, böyle bir kararlı tavır ülkemizi ve ulusumuzu her türlü karanlık tertip ve provokasyonlardan koruyabilecektir.

Gazeteci Hrant Dink’in acısını tüm yurttaşlarımızla paylaşıyoruz.

İZMİR SAĞLIK MESLEK ODALARI PLATFORMU

Dr. Suat Kaptaner (İzmir Tabip Odası Başkanı)

Ecz.Tuncay Sayılkan (İzmir Eczacı Odası Başkanı)

Dişhekimi Turgan ülker (Dişhekimleri Odası Başkanı)