BASIN AÇIKLAMASI(07.02.2006)

Sayı :06-06-1469

BASIN AÇIKLAMASI

Değerli Basın Mensupları;
5 Şubat 2006 Pazar günü birçok televizyon kanalında, 6 Şubat 2006 Cumartesi günü ise ulusal ölçekte yayın yapan bazı gazetelerde “devleti soymanın 63 yolu” üst başlığı ile yayınlanan ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürü Ömer Duman’ın kaynak gösterildiği haberlerde bu ülkede özveri ile görev yapan eczacılara yönelik asılsız suçlamalarda bulunulmuştur. Bu haberlerde yöneltilen suçlamaların provizyon sistemi nedeni ile gerçek dışı olduğu hepimizce bilinmektedir.
Ancak asılsız haberlerle kamuoyu yanıltılmış ve eczacılık mesleği açıkça karalanmıştır. Sağlıkta dönüşüm sürecinde en büyük sıkıntı ve riskin eczacının üzerine bırakıldığı bir dönemde İzmir Eczacı Odası olarak eczacılık mesleğine yönelik bu karalamayı kınıyoruz
Saygılarımızla.

Ecz. Tuncay SAYILKAN