Bilgilendirme

İzmir ,04.09.2006

Sayı :06-01-5129

Sevgili meslektaşlarımız;

Bilindiği gibi 24.08.2006 tarih 06-01-5067 sayılı yazımızda da belirttiğimiz gibi; Türk Eczacıları Deontoloji Tüzüğünün 9. maddesinde; “Eczacı, yapacağı yayınlarda eczacılık mesleğinin şerefini üstün tutmak zorundadır. Eczacı, yazı veya sözlü veya her ne şekilde ve surette olursa olsun kendi reklamını yapamaz.; iş kağıtlarına ve faturalara reklam maiyetinde ibareler koyamaz.” denilmektedir.

Eczane adının basılı olduğu karne kabı, çanta gibi promosyon malzemeleri olan eczacılarımızın disiplin cezası almaması için;

Elinde mevcut bulunan çantaların miktarını belirten liste ile İzmir Eczacı Odası Merkez Büroya teslim etmeleri halinde, eczane isimleri kapatıldıktan sonra huzurevlerindeki yaşlılara verilmesi sağlanacaktır.

Eczane isimleri içeren karne kapları odamızca dağıtılan stikerlarla kapatılarak kullanılması, elinde karne kabı fazla miktarda bulunun eczacılarımız ise odamıza teslim etmeleri halinde eczane adı içeren kısım tarafımızca kapatılıp eczaneye teslim edilecektir.

Eczanelere mesleki saygınlığımızı zedeleyen ve maddi külfet getiren bu unsurların ortadan kaldırılması için gereken özenin gösterilmesi dileği ile gereği bilgilerinize önemle rica olunur.

Ecz. Hale Jale SÖNDüREN

GENEL SEKRETERİ