BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN !


Hafızalarımızdan silinmeyen 15-16 Ocak eczacı eylemlerinden sonra,28 Temmuz 2004 Çarşamba günü eczacıların örgüt disiplinlerini ve bilinçlerini kamuoyuna sundukları basın açıklamasında 200'e yakın meslektaşımızla birlikte olduk.Türkiye'nin her yerinde aynı gün aynı saatte gerçekleşen basın açıklamaları kronikleşen sorunumuz “Geciken Kurum Ödemeleri” üzerineydi.Katılarak destek veren tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz.Her zaman olduğu gibi toplantı sonrasında birçok kurum ödeme yapma gayreti içine girdi.Oysa bizim talebimiz ,kalıcı çözümden yanaydı.

Basın toplantısından sonra birçok meslektaşımız,bir muvazzalı eczanenin kapatılması nedeniyle bizleri kutlayıp yüreklendirdiler.Bu eczane yaklaşık bir yıllık süreçte kapatılan 7. eczaneydi.İlk bakışta zor gibi görünen, yıllar önce açılmış muvazzalı eczanelerin kapatılmasında,yoğun çalışmalarımız ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ‘nün katkılarının yanı sıra meslektaşlarımızın da büyük emekleri var.Bizlere sağlıklı bilgi akışını sağlayıp belgelere ulaşmamızı kolaylaştırdılar.

İzmir Eczacı Odası olarak mesleğimizin kanayan yarası muvazza ile mücadelemizi tüm hızıyla sürdürüyoruz.Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığı'na başvurarak eczacı odalarının yetkilerinin arttırılması,10 günlük araştırma süresinin uzatılması talebimizi yineledik.

Ayrıca ,muvazzayı yapan eczacının disiplin cezası aldığının bilindiğini ancak,muvazzaya teşebbüs edenlerin cezasız kaldığının altını çizerek caydırıcı cezalar için düzenleme yapılması gerektiğini ifade ettik.

Bugün kurum ödemeleri ve muvazza ile beraber eczacılığın gündemindeki diğer büyük sorun eczane dışında ilaç satılmasının engellenmesidir.Önümüzdeki günlerde İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa bir çalışma başlatacağız.Bakkallardaki ilaçların toplatılması ve bakkallara ilaç temin eden depolara işlem yapılması için geçen yıl olduğu gibi bu yıl da mücadele edeceğiz. Umarız bu çalışmalar sonrasında eczane dışında ilaç satışı sona erer.

Aslında sıraladığımız tüm sorunların temel kaynağı 6197 sayılı yasanın yeni haliyle hala çıkmamış olmasıdır.Yaklaşık bir yıl önce çalışmaları tamamlanarak T.B.M.M'ne gönderilen yasa taslağının süratle sonuçlandırılması en büyük dileğimizdir.

Eczacılık mesleğinin en zor günlerinin yaşandığı bir süreçte ,sorunlarla mücadeleye örgütlü bir yapı olarak devam ediyoruz.Desteği,katkısı olan herkese teşekkürler.

Saygılarımla,

Ecz.Tuncay SAYILKAN