Önemli !
İzmir ; 06.03.2009
Sayı :09.01.8693
Türk Eczacıları Birliği
Merkez Heyeti Başkanlığına
ANKARA
2009 yılı başı itibariyle bazı ilaç firmaları bir çok ilaçta eczanelere uygulayan ticari ıskontoları kaldırmışlardır. Eczanelerin ekonomik sıkıntılarla mücadele verdiği bu zorlu süreçte bu keyfi uygulamaların durdurulması için Birliği nizce adı geçen ilaç firmalarına ivedilikle gerekli girişimlerde bulunularak eczanelerin mağduriyetinin giderilmesi gerekmektedir.
Ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumu 26.02.2009 tarihli duyurusunda anlaşma sağladığı bankaları yayınlamış ve 01.04.2009 tarihinden itibaren eczane ödemelerini sadece bu bankalar aracılığı ile yapacağını duyurmuştur. Bir çok eczanenin yıllardır çalıştığı bankalarla anlaşma yapılmamasının yanında Türk Eczacıları Birliğinin de bir çok konuda anlaşması bulunan Türkiye İş Bankasıyla da anlaşılamadığı bildirilmiştir.
Bu uygulama eczaneleri gerek kurum alacaklarının zamanında ödenmesi, gerekse yıllardır ticari hesapları bulunan ve ülke genelinde yaygın bankalar yerine sadece kurumun anlaşma sağladığı bankalarla çalışmak zorunda bırakacak yanlış bir uygulamadır.
Sosyal Güvenlik Kurumu ile görüşülerek diğer bankalar üzerinden de eczane ödemelerinin yapılabilmesi için tarafınızca gerekli girişimlerde bulunulması kaçınılmazdır.
Gereği bilgilerinize önemle sunulur.
Ecz. Seyfi BAĞCI
İZMİR ECZACI ODASI
GENEL SEKRETERİ