Önemli!


 

Bilindiği gibi, Danıştay Beşinci Dairesi Başkanlığı’nın 08.11.2006 tarihli ve 2006/4054 esas numaralı kararı sonrasında Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği’nin bazı maddeleri yürürlükten kaldırılmıştı.


Bu gelişmelerin ışığında; Emekli Sandığı, Bağ-kur ve SSK Sağlık İşleri İzmir İl Müdürlüğü Yetkilileri ile görüşülmüş ve aşağıdaki konulara açıklık getirilmiştir.

* Ayaktan tedavilerde 12.4. maddede belirtilen durumlar dışında (yanık tedavileri, anemi, reflü ve GIS ülseri tedavileri hariç); bir reçetede en fazla 4 (dört) kalem ilaç ve her kalem ilaçtan bir kutunun (parenteral ve topikal formlar hariç) bedeli ödenecektir.

* Reçetede yer alan ilacın , hekim tarafından belirtilmesi ve uygun teşhislerin bulunması durumunda, küçük ambalajları mevcut olsa bile reçetede belirtilen büyük formları ödenecektir. Örneğin; A ilacının  10 tabletlik, 14 tabletlik ve 20 tabletlik formları mevcutken, hekim tarafından 20 tabletlik formu reçetede belirtilmesi koşulu ile  20 tabletlik  formu ödenecektir.  Bu uygulama tüm ilaç grupları için geçerli olup, sadece “antienflamatuar ve antiromatizmal” ilaçlar “küçük ambalaj” kısıtlaması kapsamında olduğu için bu uygulamanın dışındadır.

* Reçetede yer alan enjektabl formları ve yatan hasta reçetelerinde “beş günlük doz” geçerlidir.
Menopoz ve disfonksiyonel uterin kanamalarda; Kadın Hastalıkları ve Doğum, Aile Hekimliği Uzmanı, İç Hastalıkları Uzmanı, Ortopedi, Fizik Tedavi ve Rehabilistasyon Uzmanlarınca (Kadın Hastalıkları ve Doğum, Aile Hekimliği Uzmanlarınca çıkarılmış rapora istinaden Tüm Hekimlerce) reçete edilmesi durumunda 3 (üç) aylık dozda ilaç verilebilir.

* Yanık tedavilerinde, anemilerde, reflüde ve GIS ülserlerinde; yalnız Dermatoloji Uzmanlarınca reçete edilebilen oral retinoidlerde (izotretionin, asitretin), Yatış sonrasında taburcu edilen hastaların idame tedavisi için düzenlenen reçetelere, hekim tarafından tedavi süresi belirtilmek kaydıyla, en fazla 1 (bir) aylık dozda ilaç verilebilir.

* İlaç Muafiyet Raporlarında;
T.C.Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 29.01.2007 tarih 1570 Sayılı Genelgesinin 9.maddesi gereğince,

  • 13 Şubat 2007 tarihinden sonra çıkacak tüm raporlarda ilaç veya etken madde isimleri yer alacaktır (Bu konuyla ilgili olarak Odamızca Sağlık Bakanlığı’na gerekli başvuru yapılmış olup, değişiklik olması durumunda duyuru yapılacaktır.)
  • Diğer kurumlarda eski raporlar kullanım süresi sonuna kadar geçerli olup;
  • Sadece SSK’da; daha önce çıkarılmış raporlarda Ek-2/C listesi dışında ilaç ismi aranmamaktadır. 15 Mayıs 2006’dan önce çıkarılmış raporlarda ilaç veya etken madde ismi bulunsa bile hastalıkla ilgili rapor kapsamına giren tüm ilaçlar için geçerlidir. Ancak, 15 Mayıs 2006’dan sonra çıkarılmış raporlarda ilaç veya etken madde ismi mevcut ise rapor sadece o ilaçları kapsamaktadır.

 

* SSK evraklarının teslim adresi Menderes Cad. No: 20 (Eski Buca Sağlık Meslek Lisesi)
Buca olarak değiştirilmiştir.
Ancak;

  • Kan ürünü Reçeteleri, her Çarşamba
  • Yurt Dışı ve İade Reçeteleri, her ayın 10-11-12’sinde

Konak’ta bulunan SSK Sağlık İşleri İzmir İl Müdürlüğü’ne teslim edilecektir.


* Tüm Kurumlarda olduğu gibi, Yeşil Kart reçetelerinde de  önyüzüne