Önemli !


Değerli meslektaşlarımız,

2007 SGK sözleşme protokolü ve SUT ilgili maddeleri ile reçete iadesi koşulları belirlenmiştir.

Buna göre;                       

1- SGK sözleşme protokolü 3.2.2, 3.2.3, 3.2.4, 3.2.5, 3.2.8, 3.2.9, 3.2.10, 3.2.11, 3.2.12, 3.2.13, 3.2.15, 3.2.16 ve 3.2.17 numaralı maddelerde belirtilen bilgilerin ve /veya belgelerin eksikliğinde, bu eksikliklerin giderilmesi amacıyla reçeteler eczaneye iade edilir.

* 3.2.2 . Reçetelerde SUT’un (12.1.1) numaralı maddesinde belirtilen bilgilerin (hastanın adı ve soyadı, sağlık kurum ve kuruluşunun adı, protokol numarası, reçetenin düzenlendiği tarih, teşhis, doktor bilgileri vb) yer alması sorunludur.
* 3.2.3. Reçetelerin arka yüzünde; ilacı/ ilaçları alan kişinin adı, soyadı ve “… kalem …. Kutu ilacı aldım” ibaresi, hastanın veya birinci derece yakınının telefon numarası kişilerce alınması halinde ise T.C kimlik numarası, T.C kimlik numarası olmaması halinde ibraz edilen kimlik belge numarası yer alacaktır.
* 3.2.4.  Reçetelerin arka yüzüne ve (varsa) karnede kalan nüshalarına eczane kaşesi basılacak, reçetelerin arka yüzü eczacı tarafından imzalanacaktır.
* 3.2.5. Sağlık yardımlarına ilişkin işlemleri devredilen SSK tarafından yürütülüp Sağlık karnelerinin reçete sayfaları biten ve yenilenmeyenler için  düzenlenen reçetelerinin arkasına sağlık karne numarası yazılacaktır.
* 3.2.8. Reçetelerde, yazılan ilacın miktarı bir birimden (kutu, şişe vb) fazla ise hekim tarafından miktarın ayrıca yazı ile de belirtilmesi gerekmektedir.
* 3.2.9. Provizyon sistemine reçete kaydı yapıldıktan sonra sistemden alınan çıktı reçeteye eklenecektir.
* 3.2.10. Yurtdışı sigortalıları için, provizyon sisteminden müstahaklık sorgulaması yapılıncaya kadar sigorta il/sigorta müdürlüklerince düzenlenmiş “sosyal güvenlik sözleşmesine göre sağlı yardım belgesi” nin fotokopisi ve bu sigortalılara ilişkin deneme ilaç provizyon çıktısı reçeteye eklenecek olup  ayrıca adlarına düzenlenen reçetelerin sağlık yardım hakkını veren ülkenin adı yazılacaktır. Söz konusu reçetelerin kuruma ibrazında protokol eki ek-3 de bulunan form doldurulacaktır.
Geçirdikleri iş kazası nedeni ile 90 gün prim ödeme gün sayısı şartına bağlı olmak sızın sağlık yardımları kurumca karşılanan 506 sayılı kanun kapsamındaki aktif sigortalılar için, provizyon sisteminde müstahaklık sorgulaması yapılıncaya kadar, işveren tarafından düzenlenmiş ve iş kazası bölümü doldurulmuş vizite kağıdı reçeteye eklenecektir.
* 3.2.11.  Endikasyon uyumuna bakılacak durumlar;
- SUT ta ödeme koşulu endikasyona bağlı olan ilaçların (SUT’un (12.7.1) – (12.7.30) numaralı maddelerde belirtilen ilaçların),
- SUT’un (12.2) numaralı maddesinin, “ilaç kullanım raporu aranmaksızın” başlığı altındaki (a) ve (b) bendinde belirtilen süre ile yazılan ilaçların,
- EK-2/A , EK-2/B ve EK-2/C listesinde ödeme koşulu olarak ayrıca endikasyon belirtilen ilaçların,
- İlaç kullanım raporuna dayanılarak katılım payından muaf olarak verilen ilaçların, (Ek 2/E listesinde belirtilen ilaçlar hariç), endikasyon dışı reçete yazımında, Sağlık Bakanlığı tarafından verilen endikasyon dışı ilaç kullanım izninin bir örneği reçeteye eklenecektir.
* 3.2.12 SUT’un (12.3) numaralı maddesinin beşinci paragrafı doğrultusunda temin edilen ilaçlar için, reçete bilgilerinin (reçetenin tarihi, protokol no, ilaç adı, dozu ve kullanım miktarı) yer aldığı raporun ön ve arka yüz fotokopisi, reçetenin bilgisayar çıktısına eklenecektir.Bu rapor, bu protokolün uygulanmasında reçete hükmünde olup reçete ve reçete karşılanmasıyla ilgili tüm hükümlere tabidir.
* 3.2.13 SUT ‘un (12.3) numaralı maddesinin 5. paragrafı doğrultusunda temin edilen ilaçlar dışında kullanımı rapora bağlı veya katılım payı alınmayacak ilaç (lar) için ise ilgili raporun, reçeteyi düzenleyen hekim veya sağlık kurumu /