SGK Ödemeleri

Sayı     :07-06-315

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na
ANKARA

Bilindiği gibi ;SSK,Emekli Sandığı ve Bağ-Kur’un Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına devri sonrasında  eczaneler ile Başkanlığınız arasında tek tip sözleşme yapılmış olup, her üç kuruma ait reçeteler 15 Haziran 2007 tarihinden bu yana  A ve B grupları olarak fatura edilmeye başlanmıştır.

Kurumların birleşmesinde; tek tip protokol, reçetelerin tek merkeze teslimi, tek tip reçete kontrolü ve tek tip provizyon sistemi gibi eczanelerden sunulan sağlık hizmetlerinde  önemli kolaylıklar hedeflenmiştir.

Ancak, ödemelerde yaşanan belirsizlikler henüz aşılamamıştır. Yapılan ödemelerdeki eksikliklerin hangi kuruma ait olduğu,  ne kadarının  kesinti, muayene ücreti veya katılım payı olduğu meslektaşlarımızca takip edilememektedir.

Ayrıca, sistemde iade reçeteler görülmekte olup B grubu reçetelerinde örnekleme yöntemi ile incelenen reçeteler için eczanelere provizyon sistemi üzerinden bilgi mesajı atılmakta olup, A grubu reçetelerde yapılan inceleme sonrasında kesinti bilgileri eczanelere sağlıklı olarak ulaştırılmamaktadır.

Ödeme dönemlerinde eczanelere provizyon sistemi aracılığıyla ilgili döküm numarası belirtilerek  yapılan ödemelerin dönemini ve kesinti yapılan reçeteleri belirten bilgi mesajı atılması belirsizliği giderecektir.
Gereği bilgilerinize önemle sunulur.

Ecz. Tuncay SAYILKAN
BAŞKANI