SGK'dan Önemli !

Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre;

Sosyal Güvenlik Kurumu sigortalıları kapsamında bulunan Bağ-Kur sigortalı ve emeklileriyle Emekli Sandığı Emeklilerinin sağlık kuruluşlarında muayene ve tedavileri sırasında 07.04.2008 tarihinden itibaren TC kimlik numaralarını gösterir kimlik belgelerini ibraz etmeleri yeterli sayılacaktır.Uygulamanın pratikteki sonuçları şu şekilde olacaktır:

1-Bağ-Kur sigortalı ve emeklileri ile E.Sandığı Emeklileri tıpkı SSK emeklilerinin ocak ayından bu güne dek yaptıkları gibi muayene ve tedavide sağlık karnesi kullanmak zorunda değildirler.Kendilerine ilaç yazılması gereken durumlarda muayeneyi yapan hekim normal reçete tanzim edecektir.

2-Uygulamadan yararlanacak sigortalılarımızın dolan karnelerini yeniletme zorunluluğu olmadığı gibi Bağ-Kurlularda karne vizeletme işlemleri de kaldırılmıştır.

3-Ancak hiç karne almayan sigortalı ve emekliler Kurumun ilgili ünitelerine(Bağ-Kur'lular SGK İl Müd.Bağ-Kur işlemleri hizmet binası,E.Sandığı emeklileri İl Müdürlüğümüz merkezi ve E.Sandığı İşlemlerinin yürütüldüğü Cumhuriyet Bul.No:5 Konak adresindeki)başvurarak sanal ortamda karne kaydı açtırmak zorundadırlar.

4-SSk sigortalılarının karne kullanma zorunluluğu muhtemelen 2008/haziran ayına kadar devam edecek yine teknik sorunların olmaması halinde tüm sigortalı ve emekililerimizin 01.09.2008 tarihinden ititbaren sanal karne kaydı açtırmalarına da gerek kalmaksızın sadece kimlik numaraları üzerinden işlem yapmaları mümkün olacaktır.