SSK Sözleşmeleri Hkk.

Aşağıdaki metin 47 Eczacı Odasının onayıyla Çalışma Bakanlığı’na gönderilmiştir.

15.05.2007

Sn. Murat BAŞESGİOĞLU
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı
ANKARA

Sayın Bakanımız,

Bilindiği gibi SSK ile yapılan 2006 protokolünün süresi bugün (15.5.2007) dolmaktadır. 2007 yılı için Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Eczacıları Birliği arasında bugüne kadar herhangi bir protokol yapılmamıştır.

30.12.2006 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı imzasıyla yayımlanan bir genelge ile “…Bu itibarla; devredilen Sosyal Sigortalar Kurumu, Esnaf ve Sanatkârlar ve Diğer Bağımsız Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kurumu ile Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığının, sağlık hizmeti alımına yönelik (Eczane, optik, hastane, medikal malzeme vb.) yapmış oldukları sözleşme ve protokoller, Kurum tarafından yeni bir sözleşme veya protokollerin yapılacağı tarihe kadar geçerli olacaktır…” denilmek suretiyle süre uzatımı yapılmıştı.

Ancak gelinen noktada, SSK sözleşmelerinin 45 günlük süre uzatımı için eczacılardan geçtiğimiz yıl imzaladıkları sözleşmede belirlenen ciro rakamları üzerinden iskonto oranlarının girilmesi zorunlu hale getirilmekte, sanki yeni bir protokol imzalanmış gibi işlem yapılmakta ve yeni iskonto oranı girilmeden sistem reçete kabul etmemektedir.

Esasen yeni iskonto oranıyla ilgili olarak ortada yapılmış bir mutabakat ve protokol hükmü de yoktur. Bu durumda eczacılara yeni bir iskonto yaptırmak hukuken de mümkün değildir.

Bu nedenle SGK ile yeni bir protokol yapılıncaya kadar;

45 günlük süre uzatımının sadece bir genelge ile yapılarak, eczacıların gereksiz bürokratik işlemle uğraştırılmaması, yeni sözleşme imzalanana kadar devam eden protokol hükümleri gereği eski iskonto oranıyla sürdürülmesi hususunda gereğini emirlerinize önemle arz ederiz.

Saygılarımızla.

Ecz. Zafer KAPLAN                       İstanbul Eczacı Odası Başkanı