TEB Seçimleri

Türk Eczacıları Birliği 36. Büyük Kongresi 13-16 Aralık tarihleri arasında Ankara'da Dedeman Otelde yapıldı ve büyük bir çekişmeye sahne oldu. Kongrede adayı Ecz. M.Sait Yücel ile Türk Eczacıları Birliği'nin son dönem başkanı Ecz. Erdoğan Çolak'ın başkan adayı olduğu iki liste yarıştı.

Kişiye bağımlı yönetim anlayışından uzak, katılımcı, şeffaf, demokratik, proje üreten ve hayata geçiren bir Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti'nin göreve gelmesi için desteklerini talep ettik.

36. Büyük Kongre'de kürsü alan Oda Başkanları, Yönetim Kurulu üyeleri ve delegeler bu beklentilerimiz doğrultusunda görüş bildirdiler.

16 Kasım Pazar günü yapılan ve büyük çekişme içinde geçen seçime iki liste şu adaylarla katıldılar.

M.Sait YüCEL (İstanbul) Erdoğan ÇOLAK (Adana)
Sabih Tekin ÇAĞLAR  (Trabzon) Hilmi ŞENER (Ankara)
Çağatay ÇAKAR (Mersin) Özgür ÖZEL (Manisa)
Hakan ERTEM (İstanbul) M.Faruk EKMEN (Batman)
Levent üSTüNES (İzmir) Şevket KAYA (Aydın)
Deniz İÇER (Bursa) Cengiz BİNGüL (Mardin)
Ekrem EŞKİNAT (Tekirdağ) Tevfik GÖÇER (Konya)
Ayşe Nur ÖZDEN (Kastamonu) Ali ASLAN (Hatay)
Sema KARAGüLLE (Zonguldak) Mukaddes HARMANCI (Eskişehir)
İlfan ERDEM (Kocaeli) Bülent üNSAL (Kayseri)
Muammer CULDUZ (Amasya) Gönül BERKER (Samsun)

Yapılan seçim sonucunda delegelerin büyük çoğunluğu blok oy kullanmak yerine karma bir liste hazırlamayı tercih etti. Oy tasnifinin yaklaşık 3 saat sürdüğü seçim sonucunda Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti'nde karma bir yönetim oluştu. Oluşan Yönetim Kurulu listesi aşağıdadır.

M.Sait YüCEL (İstanbul)   Erdoğan ÇOLAK (Adana)
Sabih Tekin ÇAĞLAR  (Trabzon)   Hilmi ŞENER (Ankara)
Çağatay ÇAKAR