TEB'den...

35.A.00
03.07.2006*003652

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

29.04.2006 tarih 26153 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği’nin (Sıra No:6 ) bazı hükümlerinin geri ödeme kurumları tarafından farklı biçimde yorumlanması ve Tebliğ içerisindeki bazı hükümlerin uygulama zorlukları ile ilgili olarak, Birliğimiz tarafından T.C.Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulunulmuştur.

T.C.Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Birliğimize gönderilen 22.06.2006 tarih 32305 sayılı yazı ile;

A) Tebliğ eki Ek-2/A Listesinin 147, 149 ve 152 nci maddelerinde yer alan etken maddelere ilişkin uygulamalar ile ilgili yazılarımızın, Başkanlık tarafından, Tebliğ sekreteryasını yürüten Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali İşler Genel Müdürlüğüne gönderildiği,
B) Tebliğin rapor düzenlemelerine atıfta bulunan 16.5 Maddesinin; Tebliğde ilacın geri ödenmesi ile ilgili herhangi bir kural değişikliği olmadığı durumlarda, 12.(b) Maddesinin ise, ilacın geri ödemesi ile ilgili bir kural değişikliği olduğu durumlarda uygulanmak üzere düzenlendiği belirtilmektedir.
C) Başvurumuzun yapıldığı tarihte, Tebliğin 15.05.2006 tarihinde yürürlüğe girmesine karşılık, Tebliğin 20.7.1 Maddesinin “İlaç kullanımı ve hasta katılım payı muafiyeti için düzenlenen raporlar, ilgili tek uzman hekim tarafından başhekimlik mührü onayı ile çıkarılır.” Şeklinde düzenlenmiş olmasına karşılık, bu hükmün tüm geri ödeme kurumlarınca uygulanmadığına ilişkin bildirimimiz ile ilgili olarak, 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanununun Geçici 2.Maddesinde “Bu Kanun gereği Yönetim Kurulu oluşturuluncaya kadar, devredilen kurumların yönetim kurulları ilgili mülga kanunları gereği görevlerini yapmaya devam ederler.” Hükmünün yer alması nedeniyle, Kurumların, bu süre içinde uygulamaları ile ilgili olarak ihtiyaç duyulan konularda kendi yönetim kurulu kararlarına göre işlem yapma yetkilerinin bulunduğu bildirilmiştir.

Bilgilerinizi rica ederim.

Saygılarımla,