TEB'den!

02.08.2006 * 004129

BÖLGE ECZACI ODASI

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA,

T.C. Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 01.08.2006 tarih 14671 sayılı Genelge ile,

-29.04.2006 tarihli ve 26153 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan (6) sıra numaralı 2006 Yılı Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği’nin 14.1 inci maddesinin (e ) bendinde “KDV dahil perakende satış fiyatı 3,24 YTL ve daha az olan ilaçlar için perakende satış fiyatı üzerinden %4 oranında imalatçı veya ithalatçı indirimi uygulanacağı ,ayrıca indirimli bedel üzerinden eczacı indiriminin yapılacağı “hükmünün yer aldığı ;

- 14.02.2004 tarih ve 25373 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Beşeri Tıbbi ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar” la oluşturulan “Fiyat Değerlendirme Komisyonu” tarafından Tebliğ ekindeki listede (EK-2/D) yer alan ilaç fiyatlarının yeniden belirlendiği ;

-Fiyatlardaki yeniden belirlenme nedeniyle KDV dahil perakende satış fiyatı 3,24 YTL ve daha az olan ilaçlara uygulanmakta olan % 4’lük kurum iskontosunun söz konusu fiyat değişiminden etkilenmeksizin devam ettirilmesi amacıyla 3,24 YTL olarak uygulanan tutarın yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar 3,56 YTL olarak belirlendiği duyurulmaktadır.

-Genelge 02.08.2006 tarihinde yürürlüğe girmiş olup,bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Erdoğan ÇOLAK