Tek Tip Provizyon Sistemi


 

***********************************

İzmir ;30.06.2006
Sayı   :06.06.4582

Türk Eczacıları Birliği
Merkez Heyeti Başkanlığı’na
ANKARA

İlgi: 28.06.2006 tarih ve 003540 sayılı yazınız.

İlgi kayıtlı yazınızda istemiş olduğunuz Genel Sağlık Sigortası için, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından hazırlanan provizyon sistemi hakkındaki odamızın görüşleri yazımız ekindedir.
Bilgilerinize sunulur.

Ecz. Tuncay SAYILKAN
İZMİR ECZACI ODASI
BAŞKANI

Ek: 2 sayfa

1-Reçete girişlerinde T.C kimlik numarası ve hasta telefonu yeterli olmalı, adres bilgisi istenmesinden vazgeçilmelidir.

2-Ana menüde kullanım süresi dolmamış ilaçlar görülmeli. Hastanın son 1 yıldır kullandığı  ilaçlar görülebilmesine olanak sağlanmalıdır. (SSK daki gibi)

3-Provizyon sisteminden onay alınmış reçetelerde kuruma fatura etmeden önce ve reçete silinmeden düzeltme yapılabilmeli. (Dr adı, protokol no, ilacın dozu, miktarı v.s)

4-İlaçla ilgili ödeme koşulları uyarı olarak provizyon sisteminde görülebilmeli.

5-İlaç fiyat farkları her ilaç için ayrı ayrı ve toplam olarak reçete arkası çıktısında görülebilmeli.

6-İlaçlarla ilgili bilgi güncellemesine özen gösterilmeli. (İlacın üretiminin olup olmadığı, fiyatı, ambalaj değişikliği v.s)

7-Sağlık Kurulu raporları sisteme bir kere girilmeli ve süresi sonuna kadar sistemde yer almalı.

8-Hastaya ait rapor sisteme girilip onaylı bir nüshası kuruma gönderildikten sonra daha sonraki reçetelerde rapor fotokopisi aranmamalıdır. (E.S da olduğu gibi)

9-SSK provizyon sistemindeki “ilaç bul” ve “raporsuz ver” butonları sistemde yer almalı.

10-Sistemde hastadaki ilacın bitiminden 2 yada 3 gün önce ilaç alınabilmesine olanak sağlanmalı

11-Sistemde ilaca ait max. doz, ve doz aşımı uyarıları görülebilmeli.

12-Sisteme reçete girişinde pratisyen hekim, uzman hekim ve ilgili uzman hekim olarak giriş yapılmasına olanak sağlanmalı.

13- Eşdeğer ilaç uygulamasında emekli sandığı programında olduğu gibi eczacı tarafından daha ucuz ilacın fiyatını kabul etmek koşuluyla,  daha pahalı eşdeğer  ilacın verilebilmesi sağlanmalı.

14- Provizyon sistemi tek fatura kesilmesine olanak sağlamalı.

15- Reçetede ampul ve flakon olması halinde enjektör miktarı ve bedeli otomatik olarak reçete arkası çıktıda yer almalı.

16- Provizyon sisteminde yapılacak düzenleme çalışmaları mesai saatleri dışında yapılmalı yada ayrı bir sayfada hastadaki ila&c