YENİDEN MERHABA…

Mesleğimizle ilgili böylesine zorlu bir dönemi yaşadığımız şu günlerde genel kurulumuzu ve seçimlerimizi tamamlayarak sizlere yeniden merhaba demenin mutluluğunu yaşıyoruz.

İki yıl önceki seçimlerde İzmir Eczacı Odası tarihinin en yüksek oyu ile seçilen bizler İzmir'de yeni bir ilke imza atarak tek listeyle seçimleri tamamladık.

Genel Kurul'daki görüş zenginliği ve konuşmacı sayısının fazlalığı bizleri memnun etti.Ancak gerek genel kurul, gerekse seçimlere ilginin her geçen yıl biraz daha azalması gelecekle ilgili kaygılarımızı arttırdı.

Seçim sonrasında bizleri arayarak kutlayan,destek olma taahütünde bulunan herkese sonsuz teşekkürler.

Aslında ortaya çıkan tablo ve yorumu çok netti.Sizler, bizlerin kendisiyle ve üyesiyle barışık,katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışımızı ve ekip çalışmalarımızı bir kez daha onaylamış ve yeniden görevlendirmiştiniz.Bir anlamda güven tazelemiş olduk.

ülkemiz ve mesleğimiz için çok önemli olduğunu düşündüğümüz yeni dönemde işimizin kolay olmadığını biliyoruz.Ancak aldığımız yetki ve sorumluluğun gereği olarak rehavete kapılmadan üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.Görev süremiz boyunca bizlere duyduğunuz güveni boşa çıkarmayacağız.

10 Eylül 2005 Cumartesi günü yapılan Genel Kurul'da da belirttiğimiz gibi oda yönetimleri üyeleriyle birlikte güçlüdürler.üyelerin yöneticileri doğru yönlendirmek gibi önemli bir görevi vardır.Sizlerden geçmişte olduğu gibi önerilerinizi ve yapıcı eleştirilerinizi bizlere iletmenizi istiyoruz.Bu iletişimin hepimiz için ne denli önemli olduğunu iyi biliyoruz.

Önümüzdeki dönemde geçmişte olduğu gibi sorunlarımızın çözümünde ve haklarımızın aranmasındaki kararlı tavrımızı sürdüreceğiz.Kısacası hiçbir zaman eczacıyı kaderi ile baş başa yani yalnız bırakmayacağız.Çünkü sizlerin sorunu aslında hepimizin sorunudur.

Komisyonlarımızda görev alacak meslektaşlarımızın eski yıllara göre daha fazla sayıda olması kaçınılmazdır.Bu anlamda koşulları uygun olan tüm meslektaşlarımızı çalışmalarımıza katkı koymaya çağırıyoruz.

Böylesine sıkıntılı bir dönemi ancak birlikte ve dayanışma içinde, işbölümü yaparak aşabiliriz diye düşünüyoruz.

Sonuç olarak, tüm güçlüklerine karşın aldığımız görevin en iyisini yapmayı sürdürmek ve sizlerle birlikte eczacılık mesleğini eski saygınlığına kavuşturarak geleceğe güvenle bakmak kararlılığındayız.

Önümüzdeki süreçte gerçekleşecek olan TEB Büyük Kongresi mesleğimiz için büyük önem taşımaktadır.Çünkü önümüzdeki dönem geçmişe oranla çok daha zorlu olacaktır.Bu nedenle yeni oluşacak TEB' nde ; mesleki konulara hakim,eczacının sorunlarını ve çözümlerini iyi bilen ,eczacı tabanının desteğini almış güçlü bir yapının oluşması hepimiz için büyük önem taşımaktadır.

Geleceğin ülke insanı ve biz eczacılar için sorunsuz olması tek dileğimizdir.

Saygılarımla,

Ecz. Tuncay SAYILKAN