YARDIMCI / İKİNCİ ECZACILIK BAŞVURUSUNDA GEREKLİ BELGELER

1. Eczane sahip ve mesul müdürünün yardımcı eczacıyı tayin ettiğine dilekçe aslı
  2. Yardımcı eczacının görev ve sorumlulukları kabul ettiğine dair dilekçe aslı
  3. Yardımcı eczacının T.C bilgisinin yer aldığı kimlik fotokopisi
  4. Eczacılık yapmaya mani mahkûmiyetinin bulunmadığına dair adli sicil belgesi

(E-devlet üzerinden alınmış ve karekodlu)

1. Sağlık Bakanlığınca tescil edilmiş eczacılık diplomasının önlü-arkalı örneği veya mezun belgesi

(Diploma İl/İlçe Sağlık Müdürlüğünce aslı görülmüştür onaylı olmalıdır. Mezun belgesi ile başvuru yapıyorsa; e-devlet üzerinden alınan karekodlu mezun belgesi ve eczacılık fakültesine giriş tarihi gösterir karekodlu transcrip örneği gereklidir)

1. Mesleki faaliyetleri içerir özgeçmiş

(Kişisel, iletişim bilgileri ile daha önce çalıştığı yerler yazılı olmalıdır, daha önce hiç çalışmadıysa çalışmadığına dair beyanı olmalı ve özgeçmiş yardımcı eczacı tarafından imzalanmalıdır)

1. Mesleğini yapmayı engelleyecek bir hastalığı bulunmadığına dair sağlık raporu aslı

(Özel dal/tıp merkezi, poliklinik, muayenehaneden alınan sağlık raporları bağlı oldukları İlçe Sağlık Müdürlüğüne veya İl Sağlık Müdürlüğü-Özel Hastaneler Birime, özel hastanelerden alınan raporlar hastane mesul müdürüne onaylatılmalıdır)

1. Mesleğini yapmayı engelleyecek derecede iki gözünün görmekten mahrum olmadığına dair uzman hekim raporu

1. Eczacı Odası kayıt belgesi aslı
  2. Meslekten men cezası bulunmadığına dair Türk Eczacılar Birliğinden alınmış belge aslı
  3. Eczacı Odasından alınan yazı aslı
  4. Yardımcı eczacı daha önce başka bir işte çalışmışsa o işten ayrıldığını kanıtlayan belge

(Karekodlu veya ıslak imza ve kaşeli belge aslı)

1. SGK İşe Başlayış Bildirgesi

(Meslek kodu yardımcı eczacı veya eczacı kodu ile olmalı, karekod veya eczane sahip ve mesul müdürü kaşe ve imzalı olmalıdır)

1. Bilgilendirme formu

(Yardımcı eczacı ad-soyad yazılmalı ve imzalı olmalıdır)

1. 1 (bir) adet vesikalık fotoğraf
  2. Görev yapacağı eczane sertifikası aslı

* Yardımcı Eczacı Yerleştirmesi ve Çalıştırılmasına Dair Usul ve Esaslar (https://www.titck.gov.tr/duyuru/4147) kapsamında yardımcı eczacılık başlangıç tarihi olarak, yukarıda belirtilen belgelerin eksiksiz olarak ibraz edildiği tarih esas alınmakta olup, başvurular görev yapılacak eczanenin bağlı olduğu İlçe Sağlık Müdürlüğüne yapılacaktır. İl Sağlık Müdürlüğüne direkt başvuru kabul edilmeyecektir.

* Evrakların başvuru tarihi itibari ile en geç 1(bir) ay içerisinde düzenlenmiş olması gerekmektedir.

* Sağlık raporu Ek-5 formatında olup, üzerinde farklı bir tarih belirtilmediği sürece düzenlendiği tarihten itibaren 1 (bir) geçerlidir.

* Bilgilendirme Formu için tıklayınız.

08.08.2024