Veteriner Tıbbi Ürünler Komisyonu Toplantısı

Türk Eczacıları Birliği 44. Dönem Merkez Heyeti bünyesinde çalışmalarını sürdüren Veteriner Tıbbi Ürünler Komisyonu, komisyonda görev alan Bölge Eczacı Odası temsilcileri, komisyon sorumlusu Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Uzm. Ecz. Taner Ercanlı ve Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Uzm. Ecz. Özgün Sağır’ın katılımıyla, 29 Ağustos 2024 tarihinde video konferans yöntemi ile toplandı.

Toplantıda, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından veteriner tıbbi ürünlerle ilgili olarak eczanelerde gerçekleştirilen incelemeler konusunda hukuki görüş alındı. Komisyonda, ilaçların her koşulda eczacı danışmanlığı ile eczanelerden satılmasına yönelik çalışma yapmak üzere bir çalışma grubu oluşturulması; veteriner tıbbi ürünlerin tebrp bilgi kaynağına eklenmesine yönelik çalışmaların sürdürülmesi; konu hakkında TEBEŞİR Online Eğitim Platformu’nda eğitimler verilmesi değerlendirildi.